Meteen naar de inhoud
Home » Wooninspiratie » Tips en tricks voor een gezellig en sfeervol interieur met kerst

Tips en tricks voor een gezellig en sfeervol interieur met kerst

Hoe versier je je huis met kerst?

Het is weer bijna zover: Kerstmis staat voor de deur! De tijd van het jaar waarin we gezellig samen zijn met vrienden en familie, cadeautjes uitwisselen en lekker eten. Natuurlijk mag een sfeervol gedecoreerd huis niet ontbreken bij deze feestelijke gelegenheid. In deze blog geven we je tips en tricks om je huis om te toveren tot een winterwonderland.

 1. Kies een kleurenschema

Een kleurenschema is een goede basis voor het decoreren van je huis. Kies bijvoorbeeld voor klassiek rood en groen of ga voor een meer trendy kleurenpalet met pasteltinten. Het is belangrijk om je kleurenschema te laten terugkomen in al je decoraties, zoals je kerstboom, tafeldecoraties en kussens.

Black Box Trees Dinsmore Kerstkrans
 1. Versier je kerstboom

De kerstboom is vaak het middelpunt van de kerstversieringen in huis. Kies voor mooie kerstballen, slingers en verlichting in je gekozen kleurenschema. En vergeet niet om ook de top van de boom te versieren met een mooie piek!

Welke kleur kerstballen kiezen?

 1. Maak je eigen decoraties

Maak je eigen decoraties voor een persoonlijke touch. Knutsel bijvoorbeeld je eigen kerstkrans, adventskalender of tafeldecoraties. Het is ook leuk om samen met je kinderen te knutselen voor extra gezelligheid.

 1. Verlichting

Verlichting is essentieel voor een gezellige sfeer. Kies voor warme, zachte verlichting en gebruik verschillende soorten lampen en kaarsen om je huis te verlichten. Plaats bijvoorbeeld kaarsen op tafel voor extra sfeer tijdens het kerstdiner.

 1. Gebruik natuurlijke materialen

Gebruik natuurlijke materialen om je huis een warme uitstraling te geven. Denk aan takken, dennenappels, hout en kersttakken. Je kunt deze materialen verwerken in je kerstkrans, tafeldecoraties en zelfs in je kerstboom.

6. Bedenk wat past in de stijl van je huis

Het hoeft natuurlijk niet, maar als je dichtbij de interieurstijl blijft die je nu in je huis hebt – dan past bijbehorende decoratie daar goed bij. Als je bijvoorbeeld een Scandinavisch of minimalistisch interieur hebt, ga dan bijvoorbeeld voor een rustige sfeer.

Scandinavisch interieur kerst

Hoe versier je je huis met kerst

Maak een gezellig hoekje in je huis waar je kunt ontspannen en genieten van de sfeer. Plaats bijvoorbeeld een kerstboom in een hoek van de kamer, samen met een comfortabele stoel en een warm dekentje.

Veelgestelde vragen

 1. Hoe kan ik mijn huis versieren zonder veel geld uit te geven?
  Maak je eigen decoraties en gebruik natuurlijke materialen zoals takken en dennenappels. Deze zijn vaak gratis te vinden in de natuur.
 2. Wat zijn de kersttrends van dit jaar?
  Dit jaar zijn pasteltinten en metallics populair als kleurenpalet voor kerstversieringen. Ook duurzame en eco-vriendelijke decoraties zijn in opkomst.
 3. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kerstverlichting niet in de knoop raakt?
  Wikkel je kerstverlichting om een stuk karton voordat je deze opbergt. Zo voorkom je dat de verlichting in de knoop raakt.
 4. Hoe kan ik mijn huis veilig versieren voor Kerstmis?
  Zorg ervoor dat al je verlichting en decoraties veilig zijn en voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Plaats bijvoorbeeld geen brandende kaarsen in de buurt van brandbare materialen.

Met deze tips en tricks maak je van je huis een gezellig en sfeervol winterwonderland. Of je nu kiest voor een klassiek kleurenschema of juist voor een trendy pastelkleurig palet, met de juiste decoraties en verlichting zorg je voor een warme en uitnodigende sfeer in huis. Vergeet niet om veiligheid voorop te stellen bij het decoreren en geniet van de gezelligheid tijdens de feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *