Meteen naar de inhoud
Home » Wooninspiratie » Sterke kamerplant kopen? | Top 5 planten die niet doodgaan

Sterke kamerplant kopen? | Top 5 planten die niet doodgaan

Kamerplant die niet doodgaat

Is je kamerplant nu al voor de 100e keer doodgegaan? Zoek niet verder, want in dit handige overzicht zie je de top 5 planten die niet (makkelijk) doodgaan.

1. Zamiocalcas Zamiifolia

Zami foli wat? Een van de meest populaire keuzes is de Zamioculcas Zamiifolia, ook bekend als de “Emerald palm”. Dit is een prachtige en stevige kamerplant die perfect is voor degenen die niet altijd aanwezig zijn om voor hun planten te zorgen.

Het geeft namelijk niks als je deze een keer geen water geeft. De grond mag gerust 3 tot 4 weken droog staan in de zomer. In de winter mag dit zelfs 6 tot 8 weken zijn.

 1. Licht giftig
 2. Snoeibaar (knip stengels makkelijk af)
 3. Klein beetje plantenvoeding in lente en zomer

Weinig water

Zonlicht en schaduw mogelijk

Tip: Vind je het lastig om te zien wanneer je je plant water moet geven? Gebruik dan een watermeter.

Zamiocalcas Zamiifolia Kamerplant weinig water, top 5 kamerplanten

2. Sansevieria

Een andere geweldige keuze is de Sansevieria, ook bekend als de “vrouwentong”. Dit is een zeer stevige kamerplant die weinig verzorging nodig heeft en uitstekend bestand is tegen droogte. Deze plant is ook beschikbaar in verschillende stijlvolle vormen, waaronder rechtopstaande, liggende en gevlochten exemplaren.

Met vulcastrat of hydrokorrels (korrels die water opnemen) hoef je de plant maar een keer in de drie weken water te geven.

Wist je dat de ‘enige’ manier om een Sanseveria dood te krijgen, is door de kamerplant te veel water te geven?

 1. Niet giftig
 2. Snoeien niet nodig, maar kan vanaf de grond
 3. Weinig voeding nodig. Klein beetje cactusvoeding in lente en zomer kan

Weinig water

Halfschaduw

Sansevieria

3. Haworthia

Als je op zoek bent naar een nog meer minimalistische optie, dan is de Haworthia een uitstekende keuze. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen, heeft weinig verzorging nodig en is beschikbaar in veel verschillende maten en stijlen.

Deze sterke kamerplant, ook wel de zebraplant, geef je eens in de 2 à 4 weken een klein beetje water in de zomer, in de winter is dit eens per maand. Geef het water specifiek op de aarde, anders gaat de plant rotten op de bladeren en wordt de plant bruin.

 1. Niet giftig
 2. Snoeien niet nodig
 3. Je kan een organische voedingspil geven

Weinig water

Halfschaduw

Haworthia

4. Aloe Vera

Een van mijn favoriete planten en ook een andere geweldige optie is de Aloe Vera. Dit is niet alleen een prachtige en decoratieve kamerplant, maar het heeft ook tal van gezondheidsvoordelen. Aloe Vera bevat namelijk enzymen en antioxidanten die helpen bij het genezen van huidirritaties en brandwonden. Het is ook een uitstekende luchtzuiveraar, waardoor het de kwaliteit van de lucht in je huis verbetert.

In de zomer gebruik in de inhoud van een aloe vera blad als mijn huid verbrand is. Heerlijk verkoelend.

 1. Niet giftig
 2. Snoeibaar (knip stengels makkelijk af)
 3. Plantenvoeding niet nodig

Weinig water

Zonlicht en schaduw mogelijk

Aloe vera sterke kamerplant kopen

5. Euphorbia Trigona

Een andere geweldige optie voor degenen die weinig tijd hebben om voor hun planten te zorgen, is de Euphorbia Trigona. Ook wel de Afrikaanse melkboom. Deze plant heeft een indrukwekkend uiterlijk met zijn heldere groene stengels en witte bloemen, en heeft weinig verzorging nodig. Ondanks zijn cactus-achtige uiterlijk is de Euphorbia trigona geen cactus. Hij is ook zeer stevig en zal zich aanpassen aan verschillende omgevingen. Een mooie afsluiter dus voor onze top 5 sterke kamerplanten.

 1. Giftig
 2. Niet nodig, maar snoeibaar (hij gaat zich dan vertakken)
 3. April-oktober plantenvoeding voor cactussen en vetplanten

Weinig water

Zonlicht en schaduw mogelijk

Sterke kamerplant Euphorbia Trigona

Verzorging

Ongeacht welke kamerplant je kiest, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste verzorging biedt. Zorg voor het juiste zonlicht, vermijd overmatig water geven en voeg voedingsstoffen toe aan de grond om te zorgen voor een gezonde en stevige plant.

Waar kamerplant neerzetten?

Het is ook belangrijk om te overwegen waar je de kamerplant gaat plaatsen. Sommige planten hebben meer licht nodig dan andere, dus zorg ervoor dat je de juiste plek vindt voor de plant die je hebt gekozen. Het is ook verstandig om te weten dat sommige kamerplanten giftig kunnen zijn. Houd deze dus uit het bereik van kinderen en huisdieren.

Met deze tips kun je de juiste keuze maken bij het kopen van een sterke kamerplant die weinig water nodig heeft. Of je nu op zoek bent naar een minimalistische optie, of een meer stijlvolle en opvallende plant, er is zeker een kamerplant die aan jouw wensen voldoet.

TuinTuin