Meteen naar de inhoud
Home » Wooninspiratie » Mix van industrieel en Scandinavisch: tips voor een stoer interieur

Mix van industrieel en Scandinavisch: tips voor een stoer interieur

Industrieel Scandinavisch interieur

Ben je op zoek naar een interieurstijl die zowel stoer als sfeervol is? Dan is een mix van industrieel en Scandinavisch wellicht iets voor jou. Deze stijl kenmerkt zich door robuuste materialen, strakke lijnen en een warme uitstraling. Maar hoe creëer je nu precies zo’n stoer en sfeervol interieur? In deze blog geven we je handige tips en inspiratie om een perfecte mix te maken tussen industrieel en Scandinavisch inrichting.

Wat is een industrieel Scandinavisch interieur? Een industrieel Scandinavisch interieur combineert de stoere elementen van een industrieel interieur met de warmte en gezelligheid van Scandinavisch wonen. In deze stijl zie je bijvoorbeeld veel gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en leer, maar ook van metalen elementen en beton. De Scandinavische kleuren zijn vaak neutraal en licht, zoals wit, grijs en beige, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van donkere tinten als zwart en donkerbruin.

Tips voor het creëren van een industrieel Scandinavisch interieur

 • Begin bij de basis:
  Kies voor een lichte basis met neutrale kleuren zoals wit, grijs of beige. Dit zorgt voor rust en ruimte in je interieur. Kies voor een neutraal kleurenpalet met accenten: Het Scandinavische interieur staat bekend om zijn lichte kleuren zoals wit en beige. Voeg hierbij een aantal industriële accenten toe zoals staal, beton en hout om de ruimte een stoer karakter te geven.
 • Combineer hout en metaal:
  Gebruik natuurlijke materialen zoals hout en leer in combinatie met stoere metalen elementen zoals een stalen tafelframe of een industriële lamp. Kies bijvoorbeeld voor een leren fauteuil in combinatie met een houten salontafel.
 • Voeg textuur toe:
  Gebruik verschillende texturen zoals grof geweven kussens, een wollen kleed en een leren bank om meer diepte en warmte toe te voegen aan je interieur.
 • Mix oud en nieuw:
  combineer vintage items met moderne meubels om een unieke en persoonlijke stijl te creëren.
 • Ga voor groen:
  Voeg planten toe aan je interieur voor een natuurlijke touch en meer sfeer.
 • Maak gebruik van industriële verlichting:
  Verlichting is een belangrijk aspect van het interieur en kan een grote impact hebben op de sfeer. Kies voor industriële lampen zoals hanglampen met metalen kappen of een staande lamp met een betonnen voet.
 • Voeg kunstwerken toe:
  Kunstwerken zoals schilderijen en sculpturen zijn perfect om de industriële stijl te benadrukken. Kies voor kunstwerken met een ruw randje zoals abstracte schilderijen of metalen sculpturen.
 • Creëer contrast:
  Een belangrijk aspect van het industrieel Scandinavische interieur is het contrast tussen ruwe materialen en zachte texturen. Voeg bijvoorbeeld een zacht kleed toe op een betonnen vloer of combineer een leren bank met zachte kussens.
 • Laat ruimte open:
  Een open en ruime indeling past goed bij de Scandinavische stijl. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de meubels en laat de ruimte open en licht.

Mix industrieel Scandinavisch interieur

Een mix tussen industrieel en Scandinavisch interieur is een perfecte manier om een stoere en toch warme sfeer in huis te creëren. Het is een combinatie van ruwe, industriële elementen met zachte, natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen vloer gecombineerd met een wollen kleed en houten meubels. Ook is het een idee om metalen accessoires te gebruiken zoals lampen, krukjes en spiegels. Door te spelen met verschillende texturen en materialen, krijg je een uniek en persoonlijk interieur.

Slaapkamer Scandinavisch industrieel

Een Scandinavisch industrieel interieur kan ook perfect worden toegepast in de slaapkamer. Een rustige en ontspannen omgeving is belangrijk in de slaapkamer, en een Scandinavisch interieur kan hieraan bijdragen. Kies voor een witte basis met enkele donkere accenten, zoals zwarte metalen lampen en nachtkastjes. Ook kan je een stoer element toevoegen met een betonnen muur of een industrieel bedframe. Combineer dit met zachte materialen zoals een wollen deken en lichte gordijnen om de ruimte warm en gezellig te maken.

Veelgestelde vragen over een industrieel Scandinavisch interieur

 1. Welke kleuren passen goed bij een industrieel Scandinavisch interieur?
  Neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige zijn populair in deze stijl, maar ook donkere tinten zoals zwart en donkerbruin passen goed bij een industrieel Scandinavisch interieur.
 2. Hoe kan ik mijn industrieel Scandinavisch interieur gezellig maken?
  Voeg warme elementen toe aan je interieur zoals zachte kussens, een wollen kleed en kaarsen voor meer gezelligheid.
 3. Welke materialen passen goed bij een industrieel Scandinavisch interieur?
  Natuurlijke materialen zoals hout, leer en wol in combinatie met stoere metalen elementen en beton passen goed bij deze interieurstijl.
 4. Kan ik een industrieel Scandinavisch interieur ook in een kleine ruimte creëren?
  Absoluut! Een industrieel Scandinavisch interieur kan juist heel goed werken in een kleine ruimte, omdat het zorgt voor een gevoel van ruimte en licht. Door gebruik te maken van lichte kleuren en het toevoegen van natuurlijke materialen, zoals hout en leer, kan je een warme en gezellige sfeer creëren. ies voor meubels op maat en houd de ruimte open en licht. Maak gebruik van spiegels om de ruimte optisch groter te laten lijken en kies voor multifunctionele meubels zoals een slaapbank of een opbergkist.
 5. Hoe combineer ik industrieel en Scandinavisch?
  Een mix van industrieel en Scandinavisch kan een hele mooie combinatie zijn. Denk aan een stoere industriële lamp boven een strakke Scandinavische tafel, of een industriële kast in combinatie met een Scandinavische bank. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen de twee stijlen en te zorgen voor harmonie in kleur en materiaalgebruik.
 6. Welke kleuren passen bij een industrieel Scandinavisch interieur?
  Bij een industrieel Scandinavisch interieur wordt vaak gebruik gemaakt van lichte kleuren, zoals wit, grijs en beige. Ook pasteltinten kunnen goed werken. Daarnaast kan je ook donkere kleuren toevoegen, zoals zwart en donkerbruin, om wat meer contrast te creëren. Belangrijk is wel om te zorgen voor een goede balans tussen lichte en donkere kleuren.
 7. Welke materialen passen bij een industrieel Scandinavisch interieur?
  Natuurlijke materialen zoals hout, leer en wol passen goed bij een industrieel Scandinavisch interieur. Ook metaal, beton en glas kunnen goed worden gebruikt om een industriële look te creëren. Het is belangrijk om te zorgen voor een balans tussen deze materialen en om te kiezen voor duurzame en hoogwaardige materialen.
 8. Kan ik vintage meubels gebruiken in een industrieel Scandinavisch interieur?
  Absoluut! Vintage meubels kunnen juist heel goed werken in een industrieel Scandinavisch interieur. Denk aan een oude leren fauteuil of een industriële kast. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede balans tussen vintage en moderne elementen en om te kiezen voor hoogwaardige en duurzame vintage meubels.
 9. Hoe kan ik mijn industrieel Scandinavisch interieur gezellig maken?
  Een industrieel Scandinavisch interieur kan soms wat koel en afstandelijk aanvoelen. Om het gezellig te maken kan je gebruik maken van textiel, zoals kussens en plaids, in warme kleuren en patronen. Ook het toevoegen van planten kan zorgen voor een gezellige sfeer en een connectie met de natuur.
 10. Wat zijn goede accessoires voor een industrieel Scandinavisch interieur?
  Accessoires die passen bij een industrieel Scandinavisch interieur zijn bijvoorbeeld vintage koffers, industriële lampen, leren kussens, metalen kisten en houten krukjes. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede balans tussen de accessoires en om te kiezen voor hoogwaardige en duurzame materialen.

Met deze tips kan je jouw eigen industrieel Scandinavische interieur creëren en genieten van een stijlvolle en comfortabele ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *