Meteen naar de inhoud
Home » Wooninspiratie » Scandinavisch bohemian interieur

Scandinavisch bohemian interieur

Wandkleed muurdecoratie

Op zoek naar een interieurstijl die zowel minimalistisch als eclectisch is? Dan is het Scandinavisch bohemian interieur iets voor jou! Deze unieke stijl combineert het eenvoudige en functionele ontwerp van Scandinavische interieurs met de kleurrijke en speelse elementen van het bohemian design. In deze blog gaan we dieper in op deze opvallende stijl en hoe je deze in jouw huis kunt integreren.

Scandinavisch bohemian interieur: wat is het?

Een Scandinavisch bohemian interieur is een mix van twee contrasterende stijlen: de strakke lijnen en lichte kleuren van Scandinavisch design en de overvloedige patronen en texturen van het bohemian design. Het is een interieurstijl die zich richt op eenvoud, comfort en persoonlijkheid, met natuurlijke materialen en warme kleuren die een gezellige sfeer creëren.

Scandinavisch boho interieur

Hoe combineer je Scandinavisch en bohemian design?

Om een Scandinavisch bohemian interieur te creëren, moet je een balans vinden tussen minimalisme en maximalisme. Begin met een neutrale basis, zoals witte muren en lichte vloeren, om een ​​Scandinavische sfeer te creëren. Voeg vervolgens kleurrijke en speelse elementen toe, zoals kussens met franjes, een Marokkaanse poef of een mand met macrame.

Gebruik natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en rotan om een bohemian uitstraling te creëren. Kies voor meubels met strakke lijnen en een minimalistische uitstraling om de Scandinavische stijl te behouden. Het is belangrijk om een ​​evenwicht te vinden tussen de twee stijlen en te zorgen dat ze elkaar aanvullen in plaats van botsen.

Scandinavisch bohemian kleurenpalet

Het kleurenpalet van een Scandinavisch bohemian interieur is warm en uitnodigend, met rijke aardetinten en diepe juwelentonen. De kleuren die je kunt gebruiken zijn onder andere oker geel, roest oranje, diep groen, diep paars en roze. Deze kleuren passen perfect bij het natuurlijke palet van hout, rotan en bamboe en geven een gezellige en gastvrije uitstraling.

Set waxinelicht houders

Waar kun je Scandinavisch bohemian meubels en accessoires vinden?

Er zijn tal van meubel- en decoratiewinkels die Scandinavisch bohemian meubels en accessoires verkopen. Enkele van de populaire winkels zijn Sissy-Boy, Westwing, Søstrene Grene en voor specifieke producten bol.com. Je kunt ook op zoek gaan naar vintage meubels en accessoires om de bohemian uitstraling te versterken. Bohemian spulletjes zijn ook vaak te krijgen in kleine boetiekjes.

Het creëren van een Scandinavisch Bohemian interieur is een geweldige manier om de stijlen van twee werelden te combineren en een unieke sfeer te creëren in je huis. Door de minimalistische kenmerken van het Scandinavische interieur te combineren met de levendige kleuren en patronen van het bohemian interieur, kun je een ruimte creëren die tegelijkertijd rustgevend en opwindend is.

Het kleurenpalet voor een Scandinavisch Bohemian interieur is veelzijdig en biedt een breed scala aan kleuren om uit te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om de basis Scandi-kleuren te gebruiken en deze aan te vullen met bohemian kleuren, of je kunt experimenteren met een volledig nieuwe combinatie van kleuren.

Houd er rekening mee dat er geen goed of fout is bij het samenstellen van een Scandinavisch Bohemian interieur. Het is een persoonlijke en creatieve keuze en het is belangrijk om je eigen stijl en smaak te volgen. Door een evenwicht te vinden tussen minimalistische elementen en gedurfde patronen en kleuren, kun je een ruimte creëren die zowel comfortabel als inspirerend is.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij het begrijpen van de kenmerken van een Scandinavisch Bohemian interieur en je heeft geïnspireerd om deze stijl in je eigen huis toe te passen. Vergeet niet om onze andere blogs te bekijken voor meer interieur inspiratie, waaronder tips over Scandinavische kleuren, het toevoegen van kleur aan een Scandinavisch interieur, Japans Scandinavisch interieur en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *