Meteen naar de inhoud
ontspullen hoe doe je dat gids

Als het gaat om ons huis, hebben we vaak meer spullen dan we nodig hebben. Het kan overweldigend zijn en onze huizen rommelig maken. Dat is waar ontspullen om de hoek komt kijken. Ontspullen is het proces van het verminderen van de hoeveelheid spullen die we hebben en het minimaliseren van onze bezittingen tot alleen de dingen die we nodig hebben en waar we écht van houden. In deze gids gaan we je laten zien hoe je je huis kunt ontspullen, zodat je weer rust en ruimte kunt ervaren.

Waarom ontspullen?

Voordat we beginnen met het ontspullen van ons huis, is het belangrijk om te begrijpen waarom we dit willen doen. Ontspullen kan ons helpen om:

 • Meer ruimte te creëren in ons huis (minimalistisch interieur)
 • Ons huis opgeruimd en georganiseerd te houden
 • Ons te concentreren op wat echt belangrijk is in het leven
 • Geld te besparen door minder te kopen en te consumeren
 • Het milieu te helpen door minder afval te produceren
Badkamer opruimen tips
Opruimtips organiseren

Hoe ontspullen?

Ontspullen kan overweldigend lijken, vooral als je veel spullen hebt. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

 1. Maak een plan
  Begin met het maken van een plan. Schrijf op welke kamers of gebieden van het huis je wilt ontspullen en hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Zorg ervoor dat je een realistisch doel stelt, zodat je je niet overweldigd voelt.
 1. Sorteer
  Sorteer je spullen in drie stapels: bewaren, weggeven en weggooien. Stel jezelf de vraag of je het item in de afgelopen zes maanden hebt gebruikt. Zo niet, dan is de kans groot dat je het niet nodig hebt.
 2. Minimaliseer
  Minimaliseer je spullen door alleen de dingen te bewaren die je nodig hebt of waar je van houdt. Verwijder alles wat kapot is, niet meer werkt of versleten is.
 3. Organiseer
  Organiseer je spullen op een manier die voor jou werkt. Gebruik planken, lades en bakken om alles op te bergen. Zorg ervoor dat alles een vaste plaats heeft en dat je het gemakkelijk kunt vinden.
 4. Onderhoud
  Houd je huis opgeruimd door regelmatig spullen weg te gooien, te geven of te verkopen die je niet meer nodig hebt. Doe dit minstens een keer per jaar.
Ontspullen

Ontspullen kan een uitdaging zijn, maar het kan ons helpen om ons huis opgeruimd en georganiseerd te houden en ons te concentreren op wat echt belangrijk is in het leven. Volg deze stappen om je huis te ontspullen en weer rust en ruimte te ervaren. En onthoud, het proces van ontspullen is een doorlopend proces, dus wees niet bang om regelmatig de stappen te herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *